HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMA
Jel ilaçlar ile özel üretilmiş tabanca şeklindeki aletler ile yapılan bir böcek türüdür. Hamam böceği ile mücadele ilaçlama takviyesi ile yapılabilir fakat sağlık açısından ilaçlama yapan kişinin zarar görmemesi adına alanında uzman ve tecrübe sahibi kişilere yani ilaçlama firmalarına yaptırılmalıdır.

HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMA YÖNTEMLERİ
İki farklı yöntem kullanılır. Bunlar; jel ilaçlama ve sıvı ilaçlamadır.
2. Jel İlaçlama: Kesin ve üzerinde diğerinden daha fazla etkili olduğu için Sağlık Bakanlığı tarafından oanylı jel ilaçlama yöntemi daha çok kullanılır.
1. Sıvı İlaçlama: Haşerelerin yoğunluğuna bağlı olarak kokulu ve kokusuz ilaçlama yöntemi uygulanır.

HAMAM BÖCEĞİ ZARARLARI
Hastalık virüsü taşıyan hamam böcekleri gezindiği alanları mutlaka ilaçlarla dezenfekte edilmelidir. İlaçlanmazsa eğer aşağıdaki durumlar oluşur:

  • Gıda zehirlenmesi, mantar hastalığı, dizanteri, tifüs, hepatit virüsü gibi hastalıklar oluşur.
  • Hamam böceklerinin yoğun olarak bulunduğu alanlarda küf gibi bir koku yayar. Bu böcekler bıraktıkları salgılar nedeniyle kötü kokulara neden olur. Işığı sevmeyen hamam böcekleri genellikle loş ve sessiz köşeleri kendilerine yuva oluşturmak için seçerler. İlaçlama sırasında hamam böceklerinin yuvalandığı alanları bulmak çok önemlidir.
  • Kakalak, karafatma, kalorifer – Alman ve Amerikan hamam böcekleri gibi tüm türlere karşı etkili mücadele sağlayan ilaçlama servisimiz 7/24 ilaçlama desteği sağlar.