Hastane İlaçlama
Hastaneler, hastalıklardan kurtulmak ve sağlığımıza kavuşmak için başvurduğumuz özel kuruluşlar veya devlete bağlı kurumlardır.
Bildiğimiz üzere insanın olduğu her alanda hastalık taşıyan böcek ve bakterilere rastlamak mümkündür. Hastane ve diğer sağlık kuruluşları verdikleri hizmet gereği sürekli olarak temiz ve steril bir ortam sağlamalıdır. Sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların taşıdığı bakteriler veya zararlı böceklerin taşıdığı mikroplar, alanın güvenli ve steril ortamını bozabilmektedir. Bu durum hastane ilaçlama işleminin düzenli olarak yaptırılması gerekliliğini getirmektedir.
Hastane İlaçlama Yöntemleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Titiz İlaçlama bünyesindeki profesyonel ekipler ile durum tespiti yaptıktan sonra en uygun yöntem seçilerek dikkatli bir şekilde gerçekleştirilir.
- Hastane gibi sürekli hizmet veren ve kapalı mekanlarda genellikle Kokusuz İlaçlama yöntemi tercih edilmektedir. Bu hastane ilaçlama yöntemi hastaların ve çalışanların, binayı ve günlük rutinlerini terk etmesine gerek kalmadan haşere ve kemirgen probleminden kurtulmanıza olanak tanır.
- Hamam böceği gibi haşerelerin görüldüğü bazı durumlarda ise Jel İlaçlama adı verilen bir yöntemle problem çözüme kavuşturulur. Bu yöntemde de insanlar alanı terk etmek zorunda kalmazlar. Ancak ilaçlama işlemi sırasında izlenen her iki yöntem için de kullanılan maddelerin insan sağlığını tehdit etmeyen içeriğe sahip olması oldukça önemlidir. Titiz İlaçlama firması, T.C. Sağlık Bakanlığı onayına sahip ilaçlar kullanmaktadır. Hastane ilaçlama işleminde kullanılan onaylı ilaçlar sayesinde hastalar ve çalışanlar herhangi bir tehdit altında değildir.